loading...
اطفال و کودکان
admin بازدید : 24 پنجشنبه 22 مرداد 1394 نظرات (0)

تبیان: پوران درخشنده فیلمساز زن سینمای ایران که تا کنون 9 اثر در کارنامه وی دیده می شود از جمله معدود کارگردانانی است که با وجود تمام کم توجهی و محدودیتها به ژانر کودک و نوجوان هنوز در همین عرصه فعالیت می کند.

پوران درخشنده متولد 1330 کرمانشاه، فارغ التحصیل سینما با گرایش کارگردانی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما و دارای لوح افتخار درجه یک هنری معادل دکتری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. فیلم او داوری چندین جشنواره داخلی و بین المللی را عهده دار بوده و عضو انجمن فیلمسازان زن آمریکا ( WIF )، عضو مرکز بین المللی کودکان و نوجوانان ( CIFE ) و کارگردانان مستقل آمریکا ( IFP ) نیز می باشد.

درخشنده از معدود فیلمسازان زن است که در دهه 60 به این عرصه آمد و بازتاب مسائل کودکان و نوجوانان خاص با نگاه آمیخته به احساس را شاید بتوان مولفه مشترک فیلم‌هایش دانست. در بررسی کارنامه 9 فیلم پوران درخشنده شاید بیش از هر چیز دغدغه مسائل کودکان و نوجوانان از وجوه مختلف را بتوان مولفه ای مشترک محسوب کرد.

وی با تمرکز پیدا کردن به مسائل خاص کودکان و نوجوانان تلاش می کند دریچه ای جدید برای نزدیک شدن به این قشر آسیب پذیر جامعه پیدا کند که با انتخابهای این فیلمساز خود به گونه ای خاص تر هم می شوند. این یادداشت به بهانه بزرگداشت این کارگردان در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر به نگارش درآمده است.

"خواب های دنباله دار"

"رابطه" اولین فیلم بلند سینمایی اوست. فیلمی ساده است که به شکل گیری رابطه میان معلم و پسرکی گنگ می پردازد که آرزوی حرف زدن دارد. رابطه ای که به واسطه نوع حضور و برخورد معلم باعث جاری شدن اولین کلمات نامفهوم بر زبان پسرک می شود. تأکید بر لحظات دراماتیک فیلم با نوع پرداخت و تصویرسازی، کمک زیادی می کند به برجسته کردن روند شکل گیری این رابطه و اهمیت ایجاد انگیزه اولیه در پسرک که تشویق معلم آن را بارور می کند.

"پرنده کوک خوشبختی" به فاصله یکسال او در این فیلم همین مضمون را در رابطه یک دختر و معلم طرح می کند. هر چند خاستگاه و منشأ گنگ شدن دختر با کودک فیلم "رابطه" متفاوت است، ولی باز هم تأکید بر شکل گیری رابطه ای عاطفی که می تواند به نوعی مشکل کودک را حل کند، تم مشترک این دو فیلم است. در این فیلم هم پرداخت و بزرگنمایی بار احساسی موقعیت چیده شده به کمک تأثیرگذاری فیلم می آید.

"زمان از دست رفته" و "عبور از غبار" دو فیلم بعدی درخشنده در یکسال هستند که اولی باز هم به کودکان و این بار مسئله فرزندخواندگی می پردازد. "عبور از غبار" مهجورترین فیلم کارنامه درخشنده است که از تصنع و احساسات زدگی به دور است و به تم مشترک و مورد علاقه این فیلمساز می پردازد. این بار شکل گیری رابطه میان معلم و دانش آموز صرفاً منجر به حل معضل و مشکل شاگرد نمی شود، بلکه این بار معلم است که به نوعی گشایش می رسد. جالب تر اینکه این گشایش براساس شکل گیری رابطه ای مطابق با الگوهای کلاسیک، میان معلم و شاگردی است که دچار نوعی تضاد و درگیری اولیه بوده اند. تأکید بر غربت معلم و همسرش که بیماری زن آن را برجسته تر می کند، موقعیتی بحرانی برای آنها تدارک می بیند که سرانجام به دست مادر شاگرد مسئله دار حل می شود و به نوعی پیام انسانی خود را هم با لحنی متعادل در زیرلایه فیلم به مخاطب منتقل می کند.

"عشق بدون مرز" با مضمون کودکانی که در کش و قوس کشمکشهای پدر و مادر دچار لطمه می شوند و با نگاه به بازتاب زندگی در غرب و مسائل برخاسته از آن بر زندگی کودکان، فیلمی تا حدی نامعمول در کارنامه درخشنده محسوب می شود. فیلمی که محصول مشترک بودن، حضور بازیگران خارجی و فیلمبرداری در خارج از کشور هم نتوانست به جذابیتهای نداشته آن چیزی بیافزاید.

"شمعی در باد" با تغییر تمرکز فیلمساز از رابطه کودک و معلم، به دوران جوانی و معضلات روز آن توجه دارد. در این فیلم معضل استفاده از قرصهای روانگردان در زندگی یک جوان (فرزین) مورد تحلیل قرار می گیرد که پدر و مادرش از هم جدا شده اند و رابطه عاطفی جدید مادر، فرزین را وارد بحرانی می کند که پایانش پناه بردن به دوستان ناباب و اعتیاد مدرن است. البته در این فیلم می توان رد پای رابطه بین استاد و شاگرد را که منجر به ازدواج نامعقول پدر و مادر فرزین شده مورد توجه قرار داد و البته کودک همیشگی فیلمهای درخشنده که حالا به جوانی و مسائل خاص این دوران رسیده است.

"رویای خیس" مقطع نوجوانی زندگی (آرش) و مختصات ویژه این دوران را به عنوان بستر قصه انتخاب کرده است. دورانی که به زعم درخشنده از پیچیدگی های خاصی نسبت به نوجوانی دختران برخوردار است. بازتاب کشمکشهای پدر و مادر این بار در پناه بردن آرش به عشقی ناآگاهانه بروز می کند.این بار هم تم مشترک، رابطه عاطفی مادر است که آرش را دچار بحران و پناه بردن به تنهایی پدر می کند. این بار مادر از زندگی جدید خود چشم می پوشد تا شرایط را برای آرش راحت تر کند و در انتها برای هدف مشترکشان (آرش) به همراهی با پدر می رسد.این فیلم با تغییری اساسی در پایان، نسبت به نسخه نمایش داده شده در جشنواره فجر همان سال به پایانی تراژیک می رسد. پایانی که بیشتر از پرداختن به تابوها می آید.

"بچه های ابدی" اثری است که این بار هم مسائل کودک و نوجوان را محور قرار می دهد ولی در قشری خاص. عقب افتادگان ذهنی یا مبتلایان به سندرم داون، انتخاب این فیلمساز برای محوریت پیدا کردن در فیلم هستند. فیلم به آسیب شناسی حضور این قشر در سطح جامعه و بازخورد این حضور می پردازد و قصه از جایی آغاز می شود که دختری به نام نگار در آستانه ازدواج با سعید متوجه می شود که او یک برادر عقب افتاده دارد و مسئولیت نگهداری از او را بر عهده دارد. تردیدهای دختر در موقعیت انتخاب و انعکاس این تردید در سعید، اتفاقاتی پیش می آورد که این نوجوان را در موقعیتی بحرانی قرار می دهد.

"خواب های دنباله دار" عنوان اخرین فیلم این کارگردان زن سینمای ایران است که پاییز امسال در نمایشی محدود به روی رده رفت که با گلایه های کارگردان روبرو شد. وی در این فیلم نیز مانند دیگر آثارش تلاش می کند کودکی را محور اصلی قرار دهد که خوابهای وی دنباله دار و قابل تعبیر است. باز هم خانواده ای مرفه که پدر و مادر این کودک هستند با بی توجهی به وی رفتار می کنند و تنها دایی او که نقش ان را مهران احمدی بازی می کند دوست و همراه این کودک است.

شخصیت اصلی داستان ه همان کودک است برای معلم خود خواب می بیند که دچار سانحه ای شده و برای امتحان گرفتن از بچه ها نمی تواند به مدرسه برسد . خواب وی در ابتدا باعث تمسخر اهالی مدرسه اما از آنها کم کم با کدهایی روبرو می شوند که آنها را به واقعیت نزدیک می کند. البته باز هم در این فیلم مانند "بچه های ابدی" کودکی که مشخص عقب ماندگی ذهنی دارد نیز قصه دیگری در دل این داستان می شود و البته نقش پانته آ بهرام و فرشته صدر عرفایی به عنوان معلمین این کودک را نباید نادیده گرفت.

"هیس دخترها فریاد نمی زنند" عنوان کاری است که وی قصد ساخت ان را دارد و هم اکنون مشغول تهیه سرمایه های لازم برای ساخت آن است. مشخص است که این فیلم نیز دنباله روند کارهای قبلی وی است. البته باید بدانیم که وی در طی این سالها تهیه کنندگی فیلم "بیست" عبدالرضا کاهانی را نیز برعهده داشته که جوایز متعددی از جشنواره های داخلی و خارجی از آن خود کرده است. همچنین تهیه کنندگی "خلیج آئینه ها" سامان استرکی را نیز برعهده دارد که هنوز ساخت ان آغاز نشده است.

کودک‌ربایی عجیب در شیراز

جانشین فرمانده انتظامی استان فارس از ربوده شدن یک کودک 7 ساله در شیراز خبر داد.

وطن امروز: سردارسجادیان در تشریح این خبر گفت: ‌آدم‌ربایان دریکی از خیابان‌های واقع در شمال شیراز با صحنه تصادف ساختگی، سرویس مدرسه‌ای را که این کودک در آن بوده متوقف کردند و با تهدید چاقو، سرویس مدرسه و این کودک را ربودند.

جانشین فرمانده انتظامی فارس ادامه داد: با اعلام شکایت، پرونده برای بررسی بیشتر در اختیار کارآگاهان قرار گرفت، پس از گذشت 6 ساعت آدم‌ربایان، این کودک 7 ساله را در یکی از خیابان‌های شهر رها کردند.

وی اظهار کرد: 2 مرد و یک زن در این ماجرای آدم‌ربایی نقش داشتند که تحقیقات برای شناسایی و طراح اصلی کودک‌ربایی در حال انجام است.

سردار سجادیان از دستگیری یک فرد شرور در شیراز خبر داد و گفت: ‌اقدام بموقع ماموران شیراز در دستگیری یک شرور باعث ابراز خشنودی و رضایت شهروندان شد.

وی گفت: 3 پلیس در خیابان حضرتی شیراز در حال حرکت بودند که متوجه تجمع تعدادی از مردم در یک محل شدند.

جانشین فرمانده انتظامی فارس افزود: ‌نیروهای پلیس با مراجعه به محل متوجه شدند یک تن در حالی که چاقوی آغشته به خون را در یک دست دارد و مردی را با دست دیگر خود گرفته با عربده‌کشی،‌ اقدام به تهدید و مجروح کردن آن مرد کرده است.

وی ادامه داد: یکی از ماموران با استفاده از اصل غافلگیری این شرور را دستگیر کرد و به مقر انتظامی انتقال دادند.

admin بازدید : 37 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)
تبیان: اولین مرحله گفتاری کودکان از تولد تا سه ماهگی توسط گریه های کودک بروز می کند . اگر گریه های کودک از ابتدای تولد تا سه ماهگی ضبط شود، مشخص می شود که گریه های اول تولد با گریه های سه ماهگی متفاوت است. این موضوع همان رشد گفتاری کودک است که در این مدت انجام گرفته است. بهترین زمان برای درمان گفتاری کودک در ماههای ابتدایی تولد است که مادران بایستی به آن توجه خاص داشته باشند.

علل اختلالات گفتاری:
لکنت زبان یکی از اختلالات گفتاری در کودکان است. از دیگر اختلالات گفتاری تلفظ نادرست کلمات توسط کودک است. البته عواملی مثل کم شنوایی ، وراثت ، فلج مغزی هم در مشکل گفتاری کودکان مؤثر است. شکاف کام و لب هم از دیگر موارد اختلال گفتاریست.

دکتر مهدی برائتی "گفتاردرمان گر " در این باره معتقد است تاخیر در تکلم یکی از اختلالات گفتاری در کودکان است که مهمترین علت آن را می‌توان فقر تکلم محیطی عنوان کرد، به این معنا که کودک در محیطی قرار داشته است که والدین و اطرافیان با او صحبت نکردند تا او بتواند صحبت کردن را بیاموزد. علاوه بر محیط نامناسب و به عبارتی فقر تکلم محیطی به عنوان یکی از عوامل تاخیر در تکلم، عوامل دوران بارداری همچون اضطراب، استرس و ناراحتی‌های روحی مادر، همچنین مشکلات جسمی وی می‌تواند بر روند رشد و به ویژه روند شروع تکلم کودک تاثیرگذار باشد. وی می گوید: صدمات حین زایمان همچون نرسیدن اکسیژن به مغز یا کم شدن اکسیژن، تشنج نوزاد موقع تولد، زردی بالا و … نیز می‌تواند عاملی برای بروز تاخیر در تکلم کودکان باشد. این گفتاردرمان همچنین در توصیه‌ای به خانواده‌هایی که با چنین مشکلات گفتاری با کودکان خود روبه‌رو هستند، گفت: خانواده‌هایی که علائمی از مشکلات گفتاری را در فرزندان خود که بالای ? تا ? سال هستند، مشاهده می‌کنند باید هر چه زودتر به متخصص مراجعه کنند و در این خصوص سهل انگاری نکنند، چرا که هیچ تضمینی برای برطرف شدن خود به خودی این بیماری در کودکان وجود ندارد و عدم توجه نیز می‌تواند عوارضی همچون پرخاشگری، عصبی شدن و … را برای کودکان به دنبال داشته باشد.



ازتصحیح اشتباهات گفتاری کودک با گفتن " نه" و گفتن اینکه اشتباه کرده است، اجتناب کنید.

کودکانی که به دلایل مختلف در کسب زبان گفتاری ناموفق می مانند نیازمند کمک ویژه ای در امر برقراری ارتباط با محیط خودشان هستند .موارد زیر راهنمایی است در جهت برقراری بهتر ارتباط با این کودکان :

نام اشیایی که در محیط هست را برای کودک بگوئید .

با تقلید صداها بازی های جالبی انجام دهید.

هر صدایی را که کودک تقلید می کند به عنوان گفتار بپذیرید اما هرگز از صحبت بچگانه جلوی کودک استفاده نکنید .

سعی کنید بفهمید کودک چه می خواهد بگوید به این ترتیب او مجبور نخواهد شد آنرا تکرار کند . سعی کنید او را تشویق کنید از بهترین کلماتی که می تواند استفاده کند .

کودک را تشویق کنید در حین بازی صداهای مختلفی تولید کند .

صداهای درستی که کودک تولید می کند تقلید کنید و سایر صداها را نیز تقلید کنید .

برای کودک داستان بخوانید اگر احساس می کنید تحمل آنرا دارد روی کلمات و اعمال مختلف تاکید کنید .

برای بازیهای گروهی اسباب بازیهای صدادار تهیه کنید .

بازی های گروهی را که مستلزم استفاده از کلمات و صداها است تشویق کنید .

کلمات وصداهایی که گفتن آن می تواند جالب باشد را مطرح کنید . با عکسهایی برای تماشا کردن یا گوش دادن به داستان ، صحبت کردن را لذت بخش کنید .

صحبت کردن ارادی کودک را تشویق کنید .

سعی کنید فکری را که کودک می خواهد بیان کند کشف کنید با اینکه در گفته های او اشتباهات زیادی ممکن است باش .

موقعیتهای را جور کنید که کودک در انجام اعمال کوچکی به شما کمک کند و هر کاری را که می کند توضیح دهید .

کارهای را کودک به طور روزمره انجام می دهد در غالب کلمات ساده برایش توضیح دهید . از کلماتی که نقش مرکزی در فعالیتهای او دارند استفاده کنید .

اسباب بازیهای بادی تهیه کنید بازیهایی انجام دهد که مستلزم استفاده از اندام گویای باشد .

وقتی عملی را انجام می دهد آن را با کلمات ساده توضیح دهید .

وقتی کودک نزدیک شماست از هر فرصتی برای صحبت کردن استفاده کنید . فرصت دهید تا گفته های شما را تقلید کند .

گفته های کودک را بسط دهید یک قاعده کلی این است که کلماتی که خود کودک بکار می برد را نگه داشته و کلماتی که حذف شده را به آن بیافزائید . مثال

کودک می گوید : نشسته دیوار

مادر می گوید : او روی دیوار نشسته

در انجام خواسته های کودک پیش دستی نکنید اجازه دهید کودک به گونه ای خواسته ی خود را ابراز کند .

ادای چهره باعث انگیزش کودک می شود .

از قرار دادن کودک در موقعیتی که در حد توانش نیست و ممکن است تلاش او را برای صحبت کردن با شکست مواجه کند، بپرهیزید.

برای کودک شعر و سرودهای کودکانه بخوانید و همراه با ترانه ها کف بزنید .

کاری کنید که در ساعت بیداری کودک در حوزه شنوایی چیزهای بیشتری بشنود .

کارهایی که باید از آن اجتناب شود:

تصحیح اشتباهات گفتاری کودک با گفتن " نه" و گفتن اینکه اشتباه کرده است.

صحبت در مورد اشکالات گفتاری کودک در حضور دیگران.

با حالات چهره یا بصورت کلامی نشان دادن اینکه گفته های کودک غلط است.

محروم کردن کودک از غذا یا مجازات کردن کودک بخاطر گفتار غلطی که دارد، گرفتن اسباب بازی و چیزهای دیگر برای اینکه او را وادار به صحبت کردن کنید.

قرار دادن کودک در موقعیتی که در حد توانش نیست و ممکن است تلاش او را برای صحبت کردن با شکست مواجه کند.

عصبانی شدن در مقابل گفتار غلط او.

اصرار کردن به کودک که صحبت کند و به وجود آوردن این احساس در او که چون صحبت نمی کند کمتر مورد قبول شماست.

صحبت کردن بدون انجام کاری ( بدون عمل )

زیاد صحبت کردن – چون باعث می شود که کودک فرصتی برای صحبت کردن پیدا نکند .

زیاد سوال کردن – به این ترتیب شما چیزی در اختیار کودک نمی گذارید از پرسیدن این چیه ؟ آن چیه ؟ کودک چیزی نمی آموزد .

استفاده از گفتار پیچیده – گفتار والدین باید کوتاه ، ساده ، عینی ( کلماتی استفاده شود که قابل دیدن باشد ) باشد .

بازیها را خیلی زود رها نکنید کودک باید به بازی عادت کند .


admin بازدید : 36 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

ایسنا: مسؤول اورژانس اجتماعی بهزیستی خراسان شمالی گفت: مسایل عاطفی مانند طلاق، جدایی والدین از یکدیگر و بستری شدن کودکان در مدت زمان طولانی در بیمارستان، از موثرترین علل ادرارهای بی اختیار شبانه است.

مهین حمیدی از دیگر عوامل شب ادراری به عوامل اقتصادی و اجتماعی مانند کمبود و نارسایی در محیط خانواده، علل وراثتی و ناهنجاری‌های فیزیکی در کودکان اشاره کرد.

وی شخصیت کودک و وجود فاصله طبقاتی را از دیگر عوامل ادرارهای بی اختیار شبانه برشمرد و افزود: شب ادراری کودکان در میان خانواده‌های مرفه کمتر است.

حمیدی اظهار کرد: این کودکان شخصیتی پرخاشگرانه و آستانه تحمل پایین دارند و در مقابل نظم، واکنش منفی از خود نشان می‌دهند.

وی با بیان این که ادرار بی اختیار گاهی روزانه، شبانه و گاهی مختلط یعنی طی روز و شب اتفاق می‌افتد بیان کرد: ادرار بی اختیار شبانه فراوانترین نوع است.

به گفته این مقام مسوول بیشترین ادرار بی اختیار شبانه در ثلث اول خواب رخ می دهد و بعد از نیمه شب تا ساعت پنج صبح کاهش می یابد.

وی ادامه داد: ادرار بی اختیار شبانه در سن پنج سالگی در هفت درصد از پسران و سه درصد دختران و در سن 10 سالگی در سه درصد پسران و دو درصد دختران مشاهده می شود.

حمیدی بیان کرد: برای تشخیص اختلال ادراری، باید کودک از سن پنج سالگی به طور مکرر در رختخواب و یا لباس، دفع ادرار داشته باشد.

وی توضیح داد: باید کودکان از 20 ماهگی توانایی دفع یا نگه داشتن ادرار را داشته باشند و از سن سه سالگی به تنهایی به توالت بروند.

حمیدی با اشاره به نقش موثر والدین در آموزش توالت رفتن کودکان گفت: برخی از والدین در این زمینه بدون مهارت هستند.

وی زمان آموزش توالت رفتن کودکان را یک و نیم سالگی ذکرکرد و از راهکارهای کاهش این بیماری به کاهش اضطراب در کودکان، ایجاد انگیزه و مورد حمایت قرار دادن آنها به هنگام بروز شب ادراری از سوی والدین اشاره کرد.

مسؤول اورژانس اجتماعی بهزیستی خراسان شمالی افزود: باید کودکان را از خوردن مایعات در شب منع کرد.

وی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل در میان کودکان داروهای درمانی مختلفی وجود دارد که باید از سن شش سالگی برای استفاده از این داروها اقدام شود.

admin بازدید : 30 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

ایسنا: یک فوق تخصص اسم، آلرژی و ایمونولوژی گفت: حساسیت‌های غذایی به صورت‌های مختلف مانند شوک، آسم و حساسیت‌های پوستی خود را نشان می‌دهد که در این میان هر چه حساسیت‌های پوستی شدیدتر باشد احتمال بیشتری دارد که آلرژی غذایی عامل آن باشد.

دکتر سید حسام الدین نبوی‌زاده با بیان اینکه بعضی غذاها همانند تخم مرغ، ماهی، میگو و صدف‌های دریایی آلرژی‌زایی بیشتری دارند، افزود: از میان میوه ها نیز فندق، بادام، گردو، گلابی، زردآلو، گیلاس، زیتون، به، هلو و از گیاهان چغندر، رازیانه، هویج، جعفری، فلفل سبز، زیره و شیر گاو آلرژی زایی بالایی دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: از بیست سال گذشته حساسیت به دو برابر افزایش یافته است که یکی از علل آن خوراندن زود هنگام غذاهای متنوع و مختلف به نوزادان است و مخاط معده در این سن نمی تواند نقش یک سد را در برابر مواد آلرژی زا ایفاء نماید و در نتیجه حساسیت افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه حساسیت به مواد غذایی در دوران جنینی نیز می تواند به وجود آید، یادآور شد: زنان بارداری که زمینه ابتلا به آلرژی را دارند، باید از مصرف خوراکی‌های آلرژی زا از جمله بادام زمینی خودداری نموده و همچنین تخم مرغ و میوه های غیر بومی را کمتر مصرف کنند.

admin بازدید : 52 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)
شهرزاد: عرفان کوچولو حوصله اش سر رفته بود. همینجوری نشسته بود پشت پنجره و به برادر بزرگش آرمان نگاه میکرد که داشت توی پارک روبه روی خانه با دوستانش برف بازی می کرد. دو سه روز بود که پشت سر هم برف می آمد و دیشب اخبار گفته بود که آن روز مدرسه ها تعطیل است. عرفان هنوز مدرسه نمی رود و برایش فرقی نمی کند که تعطیل باشد یا نه. اما آرمان یک عالمه خوشحال شده بود. زنگ زده بود به دوستانش و قرار گذاشته بود که فردا صبح با هم بروند توی پارک کوچک روبه روی خانه، برف بازی کنند. عرفان اولش خوشحال شد و فکر کرد که میتواند با برادرش و دوستان برادرش برف بازی کند. اما وقتی آرمان صبح لباسش را پوشید که برود بیرون، عرفان را با خودش نبرد. مثل همیشه گفت: «تو کوچولویی و مزاحم بازی کردن من میشی. » عرفان از همه بچه های همسایه کوچولو تر بود و آنها هیچ وقت او را بازی نمی دادند. کمی که گذشت عرفان از مامان خواست که لباس هایش را تنش کند و رفت توی پارک. اما آرمان و دوستانش او را بازی ندادند. تازه، چند تا گلوله برف هم به او خورد و دردش گرفت. به خاطر همین دوباره برگشت بالا و نشست پشت پنجره که از دور به بازی بچه ها نگاه کند.



فایده ای نداشت. عرفان واقعا حوصله اش سر رفته بود. رفت توی هال و تلویزیون را روشن کرد. اما کارتونش را دوست نداشت. بعد رفت سراغ اسباب باز یها اما دوست نداشت با هیچکدام بازی کند. عرفان دوست داشت برود بیرون و مثل بقیه بچه ها برف بازی کند. مامان که دید عرفان حوصله اش سر رفته، گفت: «چرا نمی ری آدم برفی درست کنی؟ » عرفان گفت: «آخه بلد نیستم. » مامان گفت: «من یادت میدم. باید اونقدر برف جمع کنی که یک گلوله بزرگ درست بشه. بعد باید یک گلوله کوچک تر درست کنی و بذاری روی گلوله بزرگ. این طوری یه تن داری و یه سر. آخرش هم باید براش چشم و دهن بکشی. » فکر خوبی بود. عرفان آماده شد که برود بیرون. مامان، کلاه عرفان را سرش گذاشت، شالش را محکم دور گردنش پیچید و دستکش هایش را دستش کرد. وقتی عرفان داشت از در می رفت بیرون مامان گفت: «صبر کن، یه چیزی یادم رفت. » بعد، از توی کمد یکی از کلا ههای کهنه بابا را آورد و به عرفان گفت: «با این میتونی آدم برفیت رو خوشگل کنی. » عرفان کلاه را گرفت و رفت بیرون.

عرفان رفت توی پارک. کنار یک درخت و کمی دورتر از جایی که بچه ها بازی می کردند کلاه را زمین گذاشت و شروع کرد به درست کردن آدم برفی. بر فها را مشت، مشت از روی چمن جمع می کرد و روی هم میگذاشت. بعد آنها را میکوبید تا خوب به هم بچسند. اما کار سختی بود. کلی طول کشید تا یک گلوله کوچک درست شد. عرفان داشت فکر می کرد چطوری می تواند زودتر آدم برفی اش را درست کند که ناگهان دید یکی از دوست های آرمان دارد به سمتش می آید. دوست آرمان گفت: «من از جنگ بازی با برف خسته شدم. تو داری چیکار م یکنی؟ » عرفان گفت: «دارم آدم برفی درست می کنم. مامانم بهم یاد داده. » بعد کلاه را نشان دوست آرمان داد. دوست آرمان گفت: «می ذاری منم کمکت کنم؟ » عرفان گفت: «آره » و دوتایی با هم شروع کردند به جمع کردن برف.

هنوز کار درست کردن تن آدم برفی تمام نشده بود که آرمان با دوستانش از راه رسیدند. آرمان گفت: «ما هم دوست داریم با شما بازی کنیم. ما رو بازی میدین؟ » عرفان که هنوز با آرمان قهر بود، جوابش را نداد. آرمان گفت: «اگه ما رو بازی بدی، من هم قول می دم از این به بعد همیشه ببرمت برف بازی. » عرفان یک کم فکر کرد و قبول کرد. بعد، همه بچه ها با هم شروع کردند به درست کردن آدم برفی.

زود یک گلوله برفی درست کردند و گذاشتند روی تن آدم برفی. کلاه را سرش کردند اما آدم برفی خیلی چیزها کم داشت. دوست آرمان رفت خانه شان و از توی انباری چندتا زغال ها آورد و برای آدم برفی دگمه گذاشت. یکی دیگر از بچه ها رفت و از مامانش یک هویج گرفت و آرمان که قدش از همه بلندتر بود هویج را به جای دماغ روی صورت آدم برفی گذاشت. یکی دیگر از بچه ها از خانه یک مشت کشمش آورد و همه با هم با کشمش ها برای آدم برفی یک دهان خوشگل کشیدند. حالا آدم برفی همه چیز داشت. فقط دست هایش مانده بود. آرمان و عرفان با هم رفتند توی پارک گشتند و دو تکه شاخه درخت پیدا کردند و با آن برای آدم برفی دست گذاشتند. نزدیک ظهر بود که آدم برفی تمام شد. بچه ها رفتند خانه که ناهار بخورند. آنقدر بهشان خوش گذشته بود که با هم قرار گذاشتند بعد از ناهار بیایند توی پارک و یک آدم برفی دیگر درست کنند.
admin بازدید : 25 سه شنبه 13 مرداد 1394 نظرات (0)

شهرزاد: برای حامله شدن، زمان بندی دقیق بیشتر از هر چیز دیگری اهمیت دارد. اسپرم می تواند دو تا سه روز زنده بماند، اما تخمک فقط 12 تا 24 ساعت زنده خواهد ماند.

برای افزایش احتمال حامله شدن، باید در حوالی زمان تخمک گذاری، بیشتر از یکبار آمیزش داشته باشید. همچنین نزدیکی یک تا دو روز پیش از تخمک گذاری و سپس انجام آمیزش مجدد در روز تخمک گذاری نیز مناسب است.

در این حالت، احتمالا تعداد بیشتری از اسپرمهای سالم در لوله های فالوپ، آماده رها شدن تخمک خواهند بود.

البته، زمان دقیق رها شدن تخمک در خانمها، مشخص نیست و به طول دوره قاعدگی آنها بستگی دارد. تخمک گذاری در خانمها معمولا 14 روز پیش از آغاز پریود بعدی انجام می شود.

دقت کنید که این زمان، بر خلاف باور عموم، دقیقا در وسط دوره ماهیانه آنها قرار ندارد. اگر دوره شما 28 روزه باشد (که متوسط سیکل قاعدگی در خانمها همین مدت است)، آنگاه می توان گفت که تخمک گذاری تقریبا در وسط دوره انجام می شود.

اما اگر مثلا دوره شما 35 روزه باشد، تخمک گذاری در روز بیست و یکم انجام خواهد شد، نه روز هفدهم که وسط دوره است.

چگونه می توانم بفهمم که در حال تخمک گذاری هستم؟

برخی از خانمها متوجه تخمک گذاری می شوند و برخی دیگر، تغییر خاصی را مشاهده نمی کنند. اگر به فکر بارداری هستید، دوره ماهیانه خود را برای چند ماه متوالی زیر نظر بگیرید. برخی از نشانه های ظریف تخمک گذاری عبارتند از:

حساس شدن پستان ها

درد خفیف در ناحیه پایین شکم

افزایش ترشحات واژن و تبدیل شدن این ترشحات به ماده ای شبیه به سفیده تخم مرغ.

اندکی افزایش (در حدود 0.4 تا 1 درجه) در دمای پایه بدن یا BBT: شما می توانید دمای بدن خود را هر روز صبح پیش از آنکه از رختخواب خارج شوید اندازه گیری کنید؛ این افزایش دما، دو روز پس از تخمک گذاری صورت می گیرد. در صورتی که نمودار دمای بدن خود را به مدت چند ماه ترسیم کنید، می توانید زمان تقریبی تخمک گذاری را پیش بینی کنید.

اگر پریودهای من منظم نباشند، حامله شدن برایم سخت تر خواهد بود؟

اکثر خانمها 12 بار در سال پریود می شوند، اما برخی از آنها ممکن است کمتر پریود شده یا حتی اصلا پریود نشوند. استرس، تمرینهای سنگین ورزشی، افزایش یا کاهش شدید وزن و مواردی دیگر، از جمله عواملی هستند که می توانند بر پریود شما اثر بگذارند.

هر چقدر پریود شما نامنظم تر باشد، تشخیص زمان دقیق تخمک گذاری مشکل تر می شود. در صورتی که زمان تخمک گذاری را در چند ماه متوالی زیر نظر بگیرید، می توانید چند روزی را که بیشترین احتمال حامله شدن وجود دارد، تشخیص دهید.

فرض کنید سه دوره متوالی شما به ترتیب 28، 21 و 32 روزه باشد. سیکل قاعدگی خود را برای چند ماه متوالی در نظر گرفته و یادداشت نمایید. سپس عدد 17 را از کوتاهترین دوره ماهیانه، و عدد 11 را از طولانی ترین دوره ماهیانه کم کنید.

تعداد روزهای مابین این دوعدد، روزهایی هستند که احتمال باردار شدن شما در آنها بیشتر از سایر روزها است. اگر دوره های شما نامنظم بوده و بیشتر از 35 روز نیز طول می کشند، با یک متخصص مشورت نمایید تا علت این بی نظمی را مشخص کند.

علت آن می تواند یکی از موارد زیر باشد: سندرم تخمدان پلی کیستیک یا PCOS یا به زبان ساده تر کسیت تخمدان، اختلال عملکرد تخمدان، اختلال تیروئید، کاهش وزن شدید، یا افزایش میزان پرولاکتین.

آیا ممکن است آمیزش را امتحان کنیم تا ببینیم حاملگی اتفاق می افتد یا نه؟

مسلما لازم نیست که هر روز دمای بدن خود را اندازه گیری کرده یا موارد متعددی را یادداشت کنید. حتی رسیدن به اوج لذت جنسی نیز برای حامله شدن لازم نیست. حداقل دو بار در هفته آمیزش داشته باشید، شاید شانس به کمک شما بیاید.

admin بازدید : 21 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

سلامت نیوز: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان علل بلوغ زودرس در پسران، تاکید کرد که با به تاخیر انداختن بلوغ توسط داروها به هیچ وجه نمی‌توان قد ژنتیکی فرد را تغییر داد.

دکتر مجتبی ملک در رابطه با علائم و علل بلوغ زودرس و دیررس دختران و پسران گفت:«‌ بلوغ زودرس به ظهور علائم بلوغ در پسرها در سن 8 سالگی و در دخترها در سن 7 سالگی اطلاق می‌شود و در خیلی از موارد که مثلا در سن 10 سالگی در پسری موی زیربغلش رشد پیدا می‌کند و یا در دختری سینه‌هایش جوانه زده و شروع به رشد می‌کند را بلوغ زودرس نمی‌گویند بلکه معنای آن سیر بلوغ است و بلوغ زودرس در سن‌های پایین تر شروع می‌شود.»

این فوق تخصص بیماری‌های داخلی و غدد درون ریز ومتابولیسم افزود:« بلوغ زودرس یا به دلایل ژنتیکی و یا بیماری‌های خاص مثل تومورها به خصوص در پسرها بروز می‌کند و در 50 درصد موارد ممکن است در فرد ضایعه‌ای وجود داشته باشد که وی را به بلوغ زودرس سوق داده است، گاهی هم عامل زمینه‌ای منجر به بلوغ زودرس می‌شود مثل مصرف برخی داروها یا در معرض برخی داروها قرار گرفتن و در برخی موارد هم ما هیچ علتی برای بلوغ زودرس پیدا نمی‌کنیم.»

این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره عوارض بلوغ زودرس دخترها و پسرها گفت:‌« مهمترین مشکلی که برای این افراد به وجود می‌آید بحث قد آن ها است. این بچه‌ها از بچه‌های هم سن خودشان بلند قدتر و درشت ترند و وقتی عکس از استخوان آن ها می‌گیریم سن استخوانی آن‌ها بالاتر است ولی قد نهایی آن‌ها کوتاه تر از افراد هم سن و سال خودشان می‌شود که در اینجا بلوغ زودرس واقعی وجود دارد.»

دکتر ملک تصریح کرد:« بنا به دلایل اجتماعی و استرسی که این بچه‌ها پیدا می‌کنند، اقدام به تاخیر بلوغ در آن‌ها می‌کنیم و با درمان این بچه‌ها و به تاخیر انداختن بلوغ آن‌ها، قد نهایی آن‌ها بلندتر می شود به طوری که اگر مثلا فرد دچار بلوغ زودرس نمی‌شد قدش 165 سانت بود با بلوغ و درمان آن به 157 که قد ژنتیکی آن‌هاست می‌رسند.»

وی یادآور شد:«برخی خانواده‌ها برای اینکه قد بچه هایشان بلندتر باشد با مراجعه به متخصصین، درخواست به تاخیر انداختن بلوغ فرزندانشان را می‌کنند، در صورتی که نمی‌دانند با داروها نمی‌توان قد ژنتیکی فرد را تغییر داد و از نظر پزشکی چنین چیزی امکان ندارد و فقط در حالت بلوغ زودرس واقعی درمان‌های ما برای افراد مفید واقع می‌شود بنابراین با تاخیر بلوغ نمی‌توانیم هیچ کمکی به فرزند آنها بکنیم.»

این فوق تخصص بیماری‌های داخلی و غدد درون ریز ومتابولیسم خاطر نشان کرد:«در مبحث بلوغ دیررس، انتظار بلوغ در دخترها در 13 سالگی و در پسرها 14 سالگی است وحداکثر تا 16سالگی بلوغ تکمیل می‌شود و ممکن است که بلوغ در 16 سالگی اتفاق بیفتد اما کامل نشود که به خاطر بحث‌های روانی و اجتماعی افراد ما با بررسی علل و عوامل و برخی دلایل ژنتیکی و برخی بیماری ها اگر فرد مشکل خاصی نداشته باشد بلوغ را القا می‌کنیم.»

admin بازدید : 36 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

سلامت نیوز: دکتر بهزاد علیزاده عضو هیات علمی گروه قلب کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: عمل بالون آنژیوپلاستی بر روی کودک 12 ساله مبتلا به کوارکتاسیون شدید آئورت و بالون رالو پلاستی بر روی یک کودک هشت ساله مبتلا به تنگی شدید دریچه آئورت با موفقیت در این بیمارستان انجام شد.

دکتر علیزاده افزود:‌ کوارکتاسیون آئورت یکی از اختلالات مادرزادی قلب کودکان به شمار می‌رود که در نوع شدید نیازمند مداخله و معالجه سریع است و می‌توان به منظور جلوگیری از عوارض جانبی در گروه‌های سنی پائین از روش‌های غیرتهاجمی استفاده کرد.

وی کاهش عوارض پس از عمل، جلوگیری از طولانی شدن زمان عمل و بستری شدن بیمار در بیمارستان را از مزایای این عمل برشمرد و افزود: در گذشته کودکان بیمار برای انجام عمل‌های غیر تهاجمی به مراکز دیگر اعزام می‌شدند که از این پس انجام این عمل در بیمارستان امام رضا (ع) میسر شده است و متخصصان توانمند این مرکز، آمادگی ارائه خدمات به بیماران شرق کشور را دارا هستند.

admin بازدید : 48 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

سلامت نیوز :دکتر توران شهرکی یکی از محققان این طرح با اشاره به اینکه یبوست و اختلال کنترل ادرار از مشکلات شایع دوران کودکی است، می گوید : حدود 35 درصد مراجعان به متخصصان گوارش و اورولوژی کلینیک اطفال جهت درمان یبوست و اختلال کنترل ادرار است.

وی گفت: در این مطالعه مشخص شد که درصد زیادی از کودکان پس از درمان یبوست ، در کنترل ادرار موفق بوده اند.

گفتنی است: نتایج این تحقیق در مجله تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به چاپ رسیده است.

admin بازدید : 29 یکشنبه 11 مرداد 1394 نظرات (0)

شهرزاد: تحقیقات دانشگاه Coventry انگلیس نشان داده استفاده از پیامک به وسیله کودکان دوره ابتدایی می‌تواند در توسعه سوادآموزی آنها موثر باشد.

تحقیقات تیم Bectaدانشگاه Coventryنشان داده، در میان کودکانی که از دستگاه‌های تلفن همراه جدید استفاده می‌کنند عبارت‌های مخفف متنی با توسعه مهارت‌های سواد آنها مرتبط است.

این دانشگاه که دانش آموزان 9 تا 10 ساله را مورد بررسی قرار داده اعلام کرده نیمی از کودکان از سرویس پیامک گوشی خود آخر هفته‌ها و در ایام تعطیلی مدارس استفاده می‌کنند.خواندن، هجی کردن و ادوات صوتی مهارت‌هایی است که کودکان با استفاده از سرویس پیامک گوشی می‌توانند آن را تقویت کنند.

محققان معتقدند این ابزارها در توسعه سطح سواد دانش‌آموزان موثر خواهد بود و بنابراین این سرویس تاثیر مثبتی روی مهارت‌های هجی کردن کلمات توسط کودکان خواهد داشت.

تعداد صفحات : 15

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 146
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 24
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 171
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 245
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 245
  • بازدید ماه : 245
  • بازدید سال : 2,450
  • بازدید کلی : 18,906